Online Pokies with all the important information about the topic free Online Pokies , Online Casino and virtual Online Pokies . Play free Online Pokies - casino games. Online Pokies are without a doubt one of the most popular online casino games on the internet . They are also called slot machines , party casino Online Pokies. Casino Guide - Slots - Play At Dawn live online casino.

Online Pokies Looking for a good online casino ? Visit our website now ! . unmaker the first casino with the most famous Mercury - free Online Pokies Playing slot machines - online slot machines for you
. Playing casino from Australian Casino sites are the best part. Have fun playing online casino and casino games. Vist free online poker to play poker games. Trade online using brokers binary options to trade on finace and money. party casino

buy cheap rayban naszKostrzyn.pl - Bagietka dla nas

Bagietka dla nas

Sklep BagietkiWe wtorek, w samym sercu Kostrzyna, swoje podwoje otworzył nowy sklep firmowy piekarni Bagietka. To nie tylko sklep ze zdrowym, świeżym pieczywem wypiekanym na miejscu ale także cukiernia ze wspaniałymi wypiekami i mała kawiarenka ze świeżo mieloną aromatyczną kawą oraz egzotyczną herbatą. Można tu spokojnie wpaść rano po poranną kawę i ciepłą chrupiącą bułeczkę lub pożywną kanapkę, a po pracy zjeść słodkie co nieco. Oczywiście jest to głównie znakomicie zaopatrzony sklep ze świeżym i co najważniejsze zdrowym pieczywem. W dniu otwarcia, na gości sklepu czekały smaczne niespodzianki oraz bezpłatna filiżanka kawy. Klienci, nie zawiedli i bardzo licznie odwiedzili nowy sklep. Większość przyszła głównie po to, by spróbować nowego kostrzyńskiego przeboju – pieczywa  Crustica.

zapraszamy!

 Bagietka jako pierwsza opracowała technologię produkcji pieczywa pszennego bez dodatku drożdży przemysłowych bazując jedynie na naturalnych procesach fermentacji. Crustica® to grupa produktów pieczywa drobnego oraz szereg rodzajów chleba opartych na niestosowanej powszechnie już fermentacji zakwasów, użyciu mąk z ziaren pierwotnych gatunków zbóż oraz starannym dobieraniu wysokiej jakości pozostałych surowców - bez konserwantów, dodatków chemicznych, środków wymuszających i przyśpieszających fermentacje, surowców GMO czy dodatków mających na celu tylko przypominać naturalny wygląd, smak i zapach. Crustica® jest symbolem jakości i gwarancji naturalnego, tradycyjnego smaku nawiązującego do najważniejszych cech dla rzemieślniczego stylu wytwarzania pieczywa. Ta linia pieczywa bazuje na zakwasie użytym do produkcji pieczywa, opartym na naturalnej, kilkunastogodzinnej fermentacji, wywołanej przez szczepy dzikich drożdży, żyjących na skórkach organicznych winogron.

Rozmawiamy z Panem Markiem Jackowskim, właścicielem Bagietki: Tajemnicą smaku i zapachu Crustici® jest nasze serce i dusza do piekarstwa. Każdy nasz wyrób z linii Crustica® wymaga od piekarza szlachetnego podejścia, starannego przygotowania zakwasu, który fermentuje kilkanaście godzin, ręcznego uformowania każdego kęsa i poddania kilkunastogodzinnemu procesowi dojrzewania i rozrostu zanim trafi do rozgrzanego pieca. Nasza technologia obejmuje ukwaszenie mąki pszennej w sposób naturalny, co powoduje, że pieczywo pszenne posiada właściwości odżywcze, jest zdrowe, a gluten jest łatwo przyswajalny przez organizm człowieka. Teraz, mając dowody, możemy obalić mit, że pieczywo pszenne jest niezdrowe.

bagietka3Pieczywo pszenne może być zdrowe? Tak. Kwestia zdrowego odżywiania nie polega na spożywaniu pieczywa pszennego albo żytniego. Cała sprawa sprowadza się do sposobu jego wytworzenia, przygotowania. Z pośród ofert, które konsument ma w zasięgu swojej ręki, można wybrać pieczywo żytnie, które wygląda i pachnie niesamowicie, a może być ujmując to najogólniej, puste i małowartościowe. Można też wybrać naszą Crustice®, która pomimo tego, że jest pieczywem pszennym, przygotowywana jest do wypieku kilkanaście godzin. Długotrwała fermentacja zakwasu, a potem powolny długi rozrost powodują występowanie naturalnych procesów fizykochemicznych, które powodują, że chleb oparty o naszej technologii będzie po prostu zdrowy. Fermentacja mlekowa, zachodząca w naturalnym zakwasie, sprzyja utrzymaniu w procesie wypieku termolabilnych składników tj. kwas foliowy. Zwiększa się również ilość kwasu mlekowego oraz dostępność mikro- i makroelementów. Tylko przy długotrwałej fermentacji mlekowej, przy wytwarzaniu pieczywa na naturalnym zakwasie, następuje hydroliza kwasu fitynowego. W procesie fermentacji w naturalny sposób ulega rozpadowi większość kwasu fitynowego i wówczas zwiększa się zawartość fosforanów w produkcie oraz następuje zwiększenie przyswajalności składników mineralnych.

Dlaczego wprowadza Pan nową markę? To dalej jest pieczywo z Bagietki. Chcemy, żeby nasze pieczywo było najlepsze, chcemy je wyróżnić. To dowód na to, że nie naśladujemy, tylko tworzymy, jesteśmy kreatywni i podchodzimy też z sercem do naszego fachu. Chcemy też budować świadomość naszych klientów, dlatego wprowadzamy całą linię pieczywa, opartą na naszej nowej technologii Crustica®. Produkcja chleba na zakwasie jest ogólnie powszechna i konieczna. Pozostaje kwestia tego, jakie wartości ma ten zakwas, jaką mamy kontrolę nad jego fermentacją i w jakich warunkach ona przebiega, by pieczywo było smaczne i zdrowe. Nasza technologia dedykowana jest do produktów nie tylko żytnich ale i pszennych lub z przewagą mąki pszennej, która ogólnie nie jest ukwaszana, a my to chcemy zmienić.

To taki chleb jak u babci? Właśnie taki! Chęć powrotu do tradycji, inspirowana dawnymi metodami wyrabiania i wypieku chleba, pozwoliła nam sięgnąć do źródeł, by połączyć je z możliwościami, jakie daje obecna technika. To połączenie tradycji z nowoczesnością pozwoliło na produkcję pieczywa wysokiej jakości, zdrowego, przypominającego pieczywo znane tylko już z opowieści o chlebie, który piekły nasze babcie. Crustica® wyróżnia się wyjątkową i niczym nie wymuszoną, wielogodzinną fermentacją, długim rozrostem, naturalnymi składnikami i kilkoma nietypowymi rodzajami mąk tj. orkiszowa czy z amarantusa. Ponadto wypiek w piecu bezpośrednio na kamiennych hertach ma na celu swobodniejsze przenikanie temperatury do wnętrza chleba i uzyskania właściwej skórki. Dzięki tym najważniejszym cechom, otrzymaliśmy pieczywo syte, dłużej świeże, smaczne, o wyrazistym zapachu prawdziwego chleba, a nie drożdży. Co najważniejsze, to jest zdrowe. Przeprowadziliśmy szereg badań, które potwierdzają właściwości zakwasu Crustica®, dzięki czemu uzyskaliśmy dofinansowanie ze środków EU na stworzenie ciągu technologicznego, gdzie pod nadzorem komputera przebiega właściwy proces fermentacji zakwasów, których używamy do produkcji wszystkich naszych wyrobów piekarniczych.

Crustica

Można zatem powiedzieć, że jesteśmy świadkami przełomu? Tak. To przełom w tym, co będziemy jeść. Świadomość wyboru jest bardzo ważna dla nas jako piekarzy i ważna dla Klientów. To dzięki powrotowi do zapomnianego smaku chleba stawiamy nasz opór chemicznej żywności. W ciągu roku spożywamy prawie 6 kilogramów chemicznych dodatków w artykułach spożywczych, o których nie mamy pojęcia. Wszystkie ukryte pod hasłami E, GMO, itd. Chleb to podstawa naszego żywienia, więc warto wrócić do źródeł i żyć w zgodzie z naturą - dla nas i dla naszych dzieci. Crustica® to nie pierwsze nasze osiągnięcie. Mamy za sobą już pieczywo funkcjonalne, którego receptury zostały tak stworzone, by oprócz zaspokojenia głodu czy apetytu, pełnić dodatkowe funkcje. To takie produkty jak Chleb Bliski Sercu i wyróżniany podczas konkursów Chleb Fit, którego cztery kromki dostarczą naszemu organizmowi taką samą ilość błonnika, jak cztery duże bochenki chleba tostowego. A co ciekawsze, ilość ta jest dolną minimalną granicą zalecanego dziennego zapotrzebowania na ten składnik, a spożycie błonnika w Polsce jest alarmujące.

zapraszamy!

Dla Kostrzynian, nowy punkt firmowy Bagietka otworzyła w samym centrum miasta, tuż obok dworca PKP, więc wiele osób będzie miało już do niego bliżej. Na ulicy Piastowskiej, od samego rana będzie można dostać najlepsze pieczywo wypiekane na miejscu, a także to, co podbija serca Szczecinian, Gorzowian - niesamowite słodkości, najlepsze ciasta, zdrową i bogatą w błonnik granolę czy dobrą kanapkę z kawą na wynos. Piekarze z Bagietki zapraszają do punktów firmowych i patronackich oraz do placówek zaopatrywanych przez Bagietkę. Pytaj o CHLEB 8-ZIAREN, BAGIETKĘ STAROPOLSKĄ i pieczywo Crustica®

reklama

Komentarze   

0 #1 Mariusz 2014-03-11 10:51
Pyszne bułeczki
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

GBS Bank


rozklad

Co? Gdzie? Kiedy?

tsc terminarz
KIBICUJMY NASZYM!

kck
KCK zaprasza!
005
Turniej Darta
Pub "Sabat"
19 września, g. 18:00
Mecz A-Klasy
Stadion MOSiR
20 września, g. 15:00

bieg wolności
Bieg Wolności
Brama Berlińska
2 października, g. 9:00
sdm
Koncert SDM
ECS Kręgielnia
17 października, g. 19:00

Zapraszamy... do reklamy!

  Adres redakcji:
naszKostrzyn
ul. Kościuszki 3
66-470 Kostrzyn nad Odrą
logomk1 Bartłomiej Suski
redaktor prowadzący

redakcja@naszkostrzyn.pl
tel. 519 428 904
Mariusz Staniszewski
redaktor sportowy

sport@naszkostrzyn.pl
tel. 693 907 200
Maciej Frąckowiak
marketing i reklama

marketing@naszkostrzyn.pl
tel. 509 477 586